Sunday, April 5, 2009

ហេតុផល៦យ៉ាង ដែលអ្នកត្រូវទទួលទានផ្លែប៉ោម

ហេតុផល៦យ៉ាង ដែលអ្នកត្រូវទទួលទានផ្លែប៉ោម
១- ធ្វើឲ្យញញឹមស្រស់
ថ្វីបើផ្លែប៉ោមមិនបានធ្វើការសម្អាតធ្មេញរបស់អ្នកផ្ទាល់ក្ដី ប៉ុន្តែវាក៏អាចការពារធ្មេញពុក
បានដែរ ពីព្រោះការខាំ និងទំពាផ្លែប៉ោម ជួយជំរុញការផលិតទឹកមាត់ ធ្វើឲ្យបាក់តេរីក្នុងមាត់ត្រូវបានកាត់បន្ថយ ដែលកត្តានេះក៏បានជួយកាត់បន្ថយឱកាសកើតធ្មេញពុកបានមួយផ្នែកផងដែរ។
២- ភ្ញោចខួរក្បាល
ទទួលទានផ្លែប៉ោមមួយថ្ងៃមួយផ្លែជួយឲ្យអ្នកមានការចងចាំបានល្អ ពីព្រោះគេបានធ្វើការពិសោធន៍ហើយថា សារធាតុឃ្វើស៊ីទីន (សារធាតុប្រឆាំងរ៉ាឌីកាល់សេរីមួយប្រភេទ) ក្នុងសម្បកផ្លែប៉ោមអាចការពារកោសិកាខួរក្បាលពីការត្រូវបំផ្លាញបានយ៉ាងមានប្រសិទ្ធភាព
ជាងវីតាមីន C ទៅទៀត។
៣- ជួយការពារជំងឺមហារីកក្រុមអ្នកស្រាវជ្រាវ
ពីសាកលវិទ្យាល័យឃ័រនេលបានឲ្យដឹងថា សារធាតុត្រៃថឺភីណយក្នុងសម្បកប៉ោម អាចជួយទប់
ស្កាត់ការលូតលាស់ នៃកោសិកាមហារីកក្នុងថ្លើមពោះវៀនធំ និង សុដន់បានយ៉ាងប្រសើរ។ លទ្ធផលនៃការស្រាវជ្រាវថ្មីៗនេះរបស់ឃ័រនេល ក៏បានរកឃើញផងដែរថា សារធាតុចម្ងាញ់ពីផ្លែប៉ោមក៏ជួយកាត់
បន្ថយចំនួន និងទំហំនៃសាច់ដុំក្នុងសុដន់របស់សត្វកណ្ដុរ ដែលគេយកមកធ្វើតេស្តបានផងដែរ។
៤- ជួយលាងសម្អាតសរសៃឈាម
ការស្រាវជ្រាវនៅប្រទេសបារាំងកាលពីពេលថ្មីៗនេះបានរកឃើញថា ផ្លែប៉ោមមានគុណសម្បត្តិក្នុងការការពារ
បេះដូង និងសរសៃឈាមដូចក្នុងទំពាំងបាយជូរដែរ។ ផ្លែឈើទាំងពីរប្រភេទនេះ គឺសុទ្ធតែមានសារធាតុហ្វីណលជាសមាសធាតុផ្សំ។ ហេតុដូច្នេះបើអ្នកបានទទួលទានវាក្នុងរយៈពេលយូរ វានឹងជួយកាត់បន្ថយការប្រមូលផ្ដុំ នៃជាតិខ្លាញ់ត្រង់ភ្នាសសរសៃឈាមបានយ៉ាងល្អ។ ជាងនេះទៅទៀតបើអ្នកយកវាទៅក្រឡុកធ្វើជាទឹកប៉ោម ឬទឹកទំពាំងបាយជូរនោះ រាងកាយក៏កាន់តែស្រូបយកសារធាតុប្រឆាំងរ៉ាឌីកាល់សេរីក្នុងផ្លែឈើទាំងអស់នេះទៅ
ប្រើបានកាន់តែល្អ។
៥-ជួយឲ្យនៅឆ្ងាយពីគ្រូពេទ្យ
អ្នកដែលទទួលទានផ្លែប៉ោម ឬ ទឹកផ្លែប៉ោមជាប្រចាំ គឺមានអត្រាប្រឈមចំពោះជំងឺដុះក្បាល
ពោះ ឬ Metabolic Syndrome ទាបជាងមនុស្សទូទៅ២៧ភាគរយ ថែមទាំងមានរង្វង់ចង្កេះតូច
ជាងនិង សម្ពាធឈាមទាបជាងផងដែរ។
៦- ជួយកាត់បន្ថយការប្រឈមនៃជំងឺទឹកនោមផ្អែម
ស្ត្រីដែលទទួលទានផ្លែប៉ោមយ៉ាងហោចណាស់មួយផ្លែ គឺមានអត្រាប្រឈមចំពោះជំងឺទឹកនោមផ្អែមប្រភេទទី២ទាបជាងស្ត្រីដែលមិនបានទទួល
ទាន ពីព្រោះផ្លែប៉ោមសម្បូរទៅដោយជាតិសរសៃដែលរលាយក្នុងទឹក ដែលជាបេះដូងសំខាន់ក្នុងការការពារកុំឲ្យកម្រិតជាតិស្ករនៅក្នុងឈាមលំអៀងច្រើនពេក។ ផ្លែប៉ោមធុនកណ្ដាល
មួយផ្លែ ផ្ដល់ជាតិសរសៃ៤ ក្រាម ដែលភាគច្រើនជាងភេកធីន (Pectin) ដែលជួយកាត់បន្ថយកូឡេសស្តេរ៉ូលក្នុងឈាមបានផងដែរ៕


No comments:

Post a Comment